لوگو

نویسنده

پگاه صالح نساج

مرداد ۲۶, ۱۴۰۲

بدون پاسخ

زندگی سالمندان روستایی

امروزه تنها زنده بودن هدف نیست …

بلکه؛

چگونگیِ زندگی نیز مورد توجه است.

رضایت از زندگی هدف دولت ها برای مردمانشان است که هر رده سنی را شامل می‌شود.

از،سویی ، امیدِ به زندگی در دنیا افزایش یافته و به‌طور روز افزونی بر شمار سالمندان افزوده می‌شود.

سالمندان روستایی نیز از این امر مستثنی نیستند. باید کیفیت زندگی آن‌ها بررسی شده تا تصمیم‌گیری‌های مناسب براساس نتایج به دست آمده، اتخاذ گردد

این یک واقعیت انکارناپذیر است که زندگی سالمندی در روستا مشکلاتی بسار مضاعف تر از زندگی سالمندی در شهر دارد چراکه روستاها نسبت به شهر دارای امکانات کمتری است .

درشاخص های مهم و موثر بر کیفیت زندگی سالمندان  مثل بهداشت و آموزش و زیرساخت های مسکن و راه در روستاها با کمبودهای شدیدی مواجه هستیم .

ــ نهایت امکانات درمانی  و بهداشتی برای روستاها خانه بهداشت است و اگر پزشکی در مرکز بهداشتی در نزدیکی روستاها باشد و نهایتا هفته ای و در بعضی روستاها ماهیانه یکبار برای درمان مردم به روستا مراجعه کند .ابتدا بحث راه رفتن و حضور سالمند در خانه بهداشت سخت است و مسئله بعدی گاها نبود داروی مورد نیاز سالمند است که معمولا همراه پزشک نمی‌باشد.

و این نکته حائز اهمیت است که تقویت شبکه بهداشت مناطق روستایی نقش مهمی در افزایش امیدِ به زندگی و سلامتیِ سالمندان روستا می‌تواند داشته باشد.

ــ از طرف دیگر  ، مشکلات سالمندان روستایی بحثِ رفت و آمد به شهرها برای دریافت خدماتِ درمانی و دندانپزشکی ست .

ــ همچنین در روستاها که شرایط ایجاد مرکزی برای نگهداری سالمندان نیست فرزندان هر سالمند طبق برنامه‌های هفتگی یا ماهانه اقدام به نگهداری سالمند می‌کنند که این شرایط نیز برای خود سالمند و فرزندان خوب نبوده و اصل برنامه زندگی سالمند ثباتی نداشته و بهم ریخته می‌شود و بعضا مسائل روحی و روانی را برای سالمند در پی دارد.

ــ آموزش های اقتصادی و اقتصاد بازنشستگی یکی از مهم‌ترین نیازهای سالمندان است.

نتایج یک پژوهش نشان می‌دهد که حدود ۶۰ درصد از سالمندان روستایی، درآمد شخصی دارند و اگر این درآمد شخصی به معنی کار کردن در مقابل مزد و کشت و کار و باغداری و… باشد، در خیلی از موارد، ناتوانایی در کارکردن معادل بی‌پولی و فلاکت است. یک سوم جمعیت سالمندان مورد بررسی از طریق کمک فرزندان خود زندگی می‌کنند و این عدم ثبات در درآمد اقتصادی در بازنشستگی برای سالمندان یک مسئله اضطراب آور است  و حالا شما سالمندان مبتلا به اختلال حافظه ، افسردگی و بعضا مسائل روانی را هم درنظر بگیرید که از روان درمانگری و امکان رفتن به روانشناس برخوردار نیستند .

اینها بخش مهمی از کمبود های زندگی سالمندان روستایی ست که بازنشر دادیم

باید نبودِ اطلاعات از صندوق های حمایتی روستایی و نبودِ  آموزش های بیمه را هم به این موارد اضافه کرد .

علی رغم همه اینها باید گفت خوشبختانه

گفته می‌شود سالمندان روستایی به مراتب سالم‌تر از سالمندان شهری‌ هستند

متخصصان معتقدند سالمندان روستایی به دلیل قرار داشتن در هوایی پاکیزه و آفتابی از ستون فقرات سالم‌تری نسبت به سالمندان شهری برخوردارند، زیرا ویتامین D که نور خورشید از منابع اصلی آن است می‌تواند در تقویت سیستم عضلانی و استخوانی سالمند نقش بسیار موثری داشته باشد.

سالمند روستایی به مراتب از نظر سیستم تنفسی نیز شرایط بسیار ایده‌آل‌تری نسبت به سالمند شهری دارد، زیرا سالمندان شهری کاملا در معرض هوایی آلوده قرار دارند.

مسمومیت تنفسی، آسم، آلرژی و حمله‌های قلبی در میان سالمندان شهری بیش از سالمندان روستایی دیده می‌شود.

 

با آرزوی ایرانی با کیفیت زندگی استاندارد برای همه زنان

دیدگاه خود را بنویسید

پیمایش به بالا